2016-05-10

Nordic Room Improvement förvärvar KGC Verktyg & Maskiner 

Nordic Room Improvement (”NRI”) fortsätter att expandera. Via förvärv av KGC Verktyg och Maskiner AB (”KGC”) breddar NRI sitt produktutbud riktat till professionella hantverkare med verktyg och tillbehör för plattsättning och murning.

KGC, www.kgcverktyg.se, grundat 1950, är Sveriges ledande leverantör av proffsverktyg för murning och plattsättning. KGC erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa handverktyg, vattenkylda sågar, borrutrustning etc. samt tillbehör som kakellister och byggskivor till plattsättare och murare. En stor del av produktutbudet är egenutvecklat och säljs under eget varumärke men bolaget representerar även ledande europeiska tillverkare på den skandinaviska marknaden. Bolaget har 23 anställda och har sitt huvudkontor i Älvsjö utanför Stockholm. KGC har ca 2 300 artiklar i sitt produktutbud och omsätter ca 80 mkr

NRI och KGC:s produktportföljer och det kunnande som finns i respektive organisation kompletterar varandra mycket väl. Tillsammans med KGC:s medarbetare ska vi fortsätta att stärka våra relationer med kunder och leverantörer” säger NRI:s VD Staffan Jehander i en kommentar till affären.

”Jag och Mats Engqvist, som är KGCs produktchef, ser fram emot att fortsatt att utveckla KGC under NRI:s paraply. I NRI får vi en ägare med ambition att expandera med både nya marknadskanaler och geografier” säger KGC:s VD och tidigare ägare, Patrik Wahlfridsson.

KGC:s VD Patrik Wahlfridsson och produktchefen Mats Engqvist kvarstår i sina nuvarande roller i likhet med övriga anställda i bolaget.

Efter förvärvet av KGC ökar antalet anställda i NRI-koncernen till 115 och koncernens omsättning till ca 500 Mkr.

För ytterligare information kontakta
Staffan Jehander, VD, Nordic Room Improvement AB
tel: +46-70-658 83 93
e-mail: staffan.jehander@nrigroup.se

eller

Patrik Wahlfridsson, VD, KGC Verktyg & Maskiner AB
tel: +46-70-518 48 48
e-mail: pw@kgcverktyg.se

Nordic Room Improvement (NRI) är en koncern som utvecklar, marknadsför och säljer interiör-, exteriör- och renoveringsprodukter till konsumenter och proffs i Norden. Verksamheten bedrivs under egna varumärken, t ex Lundbergs, Jabo, Duri och KGC som har marknadsledande positioner inom sina produktsegment. Koncernen består av ca 115 anställda och omsätter ca 500 MSEK.

Lämna ett svar